Onze filosofie : focus op kwaliteit

Onze oogartsenpraktijk behandelt al meer dan 25 jaar de meest uiteenlopende oogproblemen, gedreven en plichtsbewust, met oog voor de mens achter elke patiënt. Gestart als een éénpersoonspraktijk, zijn we volgens de noden van de tijd uitgegroeid tot een dynamisch team van oogartsen en medewerkers, waar gevestigde waarden en jonge ambitie elkaar aanvullen voor hedendaagse oogzorg. Dankzij deze samenwerking kunnen we degelijk, up-to-date onderzoek en professionele behandeling aanbieden voor een brede waaier van subspecialiteiten binnen ons vak. Naast kennis van algemene oogheelkunde, heeft elke oogarts extra ervaring opgebouwd binnen een specifiek domein. Niet voor niets zijn meerdere artsen van onze praktijk tevens werkzaam als consulent in een academisch ziekenhuis, respectievelijk in UZ Leuven en UZ Antwerpen. Het is onze ambitie om de laatste wetenschappelijke inzichten te koppelen aan patiëntvriendelijke geneeskunde en om de continue vooruitgang in de medische technologie toegankelijk te maken voor onze patiënten. Via onderling overleg en eventueel interne doorverwijzing streven we samen naar superieure dienstverlening en optimale zorg voor elk oogprobleem.
Ons zeer breed scala van dienstverlening heeft een therapeutisch doel . Het houdt in dat het gaat om medische diensten voor de bescherming, het behoud of het herstel van uw gezondheid met inbegrip van preventie .

Onze subspecialiteiten

Ons team biedt extra ervaring voor de volgende subspecialiteiten binnen de oogheelkunde :

Meer informatie vindt u op onze pagina’s 'behandelingen' en 'refractieve chirurgie'.

Naast onderzoek en behandeling van specifieke oogproblemen, kan u bij ons terecht voor een algemene controle van de ogen , een refractie onderzoek (bril aanpassing bij kinderen en volwassenen), een preventieve oogscreening en oogheelkundige spoedgevallen. De oogartsen worden voor onderzoeken en behandelingen bijgestaan door een gedreven team van medewerkers met een orthoptiste, een optometriste, verpleegkundigen en technische assistenten, die samen mee zorgen voor optimale dienstverlening.

Onze infrastructuur

Onze oogartsenpraktijk bevindt zich in een nieuw pand aan de Waversesteenweg nr.6 in Lier. Door zijn markante vormgeving en zijn ligging naast de Nete, werd het gebouw in de volksmond al snel de bootgenoemd.
Ons oogcentrum wil een toegankelijke, attractieve en kwaliteitsvolle schakel vormen tussen de eerstelijns gezondheidszorg en het ziekenhuis. Naast een uitgebreide ontvangstruimte beschikken we over meerdere artsenkabinetten, lokalen voor technische onderzoeken en een operatiekamer met laminaire flow, waar steriele ingrepen in veilige omstandigheden kunnen uitgevoerd worden. Het gebouw is vlot toegankelijk voor rolstoelpatiënten en er is ruime parkeergelegenheid op de vrije parking "De Mol" tegenover "de boot" (parking tussen de Aarschotsesteenweg en de Benedenbaan).
U vindt bij ons quasi alle technische oogonderzoeken onder één dak:

  • Refractie-onderzoek (brekingsafwijkingen) en aberrometrie (optische oogafwijkingen)
  • Tonometrie (oogdruk) en geautomatiseerde perimetrie (gezichtsveld onderzoek)
  • Cornea-topografie (hoornvlies scan) , pachymetrie (hoornvlies dikte) en speculaire microscopie (binnenste hoornvlieslaag)
  • Voorste oogsegment tomografie met Pentacam
  • Optische biometrie (meting van de kunstlens sterkte)
  • OCT onderzoek (laser scanner van het netvlies) en digitale fluorescentie angiografie (netvlies foto’s na contraststof)
  • Echografie (A- en B-scan van het voorste en achterste oogsegment)
  • Orthoptisch onderzoek met synoptofoor en Hess-onderzoek (uitgebreid scheelziensonderzoek)
U kunt bij ons terecht voor allerlei laser behandelingen:
Argon laser, Yag laser, Excimer laser en Femto second laser.
Oogchirurgie en intravitreale injecties voeren wij uit in de operatiezaal ter plaatse of in het H.Hart Ziekenhuis in Lier.ons team
de boot
orthoptiste
optometriste
Alcon eye scan
gezichtsveldonderzoek
Uitleg
ingang